Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici.
 
 

Pentru a downloada acest fisier trebuie sa fi inregistrat

Prezenta lucrare are ca scop sintetizarea principalelor notiuni de matematica din programa de liceu.

Motivul realizarii lucrarii este necesitatea existentei intr-o singura carte a formulelor de matematica, metodelor de rezolvare si a exercitiilor tip, pentru a caror gasire este necesara altfel consultatea tutoror manualelor de liceu si a multor culegeri.

Lucrarea se doreste a fi o prezentare succinta si la obiect a principalelor notiuni, neavand pretentia de a inlocui munca din culegeri specializate, din manual sau din culegeri de probleme cu subiecte de examen. Mai degraba se doreste a fi o introducere in studiul matematicii de liceu pe de o parte si un manual de referinta pentru consultarea operativa a principalelor formule si metode de rezolvare.

Lucrarea este formata din doua parti:

Partea I Contine prezentarea teoretica a principalelor subiecte, cate un subiect pe o fila, adica pe doua pagini fata/verso. Subiectele sunt notate dupa sistemul Memo 1, Memo 2,... s.a.m.d.

Partea II Contine fise de exercitii, in principiu fiecare fisa de exercitii se poate studia independent, o fisa putand constitui in principiu obiectul unei lectii. ˆIn functie de durata lectiei si de ritmul de lucru, este posibil studiul mai multor fise intr-o lectie. Fisele sunt notate dupa sistemul Fisa 1, Fisa 2, ... s.a.m.d. Fisele sunt cate o fisa pe o fila, adica pe doua pagini fata/verso. Pentru efectuarea exercitiilor prezente in fisele din partea a II-a, uneori este recomandabil sa fie studiate capitolele corespunzatoare din partea I de teorie.